Milí diváci,
jak jste už určitě zaznamenali během letošního ročníku Slavonice Festu a hlavně po jeho konci, stěhujeme festival po 11 letech ze Slavonic do Litomyšle. Důvody stěhování jsme se snažili popsat v ZÁVĚREČNÉ ZPRÁVĚ. Letní filmový a hudební festival bude a to je nejdůležitější! LITOMYŠL FEST 2025 proběhne od středy 30. 7. do neděle 3. 8.

Prostory

Chceme zachovat systém, strukturu a duši festivalu co nejpodobnější minulý ročníkům. Ale samozřejmě víme, že v mnoha ohledech bude ten dvanáctý, litomyšlský ročník jiný. Máme za sebou technické obhlídky, při kterých jsme si znovu a důkladně prošli nejen prostory přímo ve městě, ale i v přilehlých lokalitách, kde se dají najít inspirativní místa, od města ale bohužel už  příliš vzdálená. Stodola Maříž zkrátka není nikde jinde, než v Maříži. Ve hře jsou sály na Zámeckém návrší, zahrady, nádvoří, Smetanův dům, Lidový dům, kultovní klub Kotelna, Kino Sokol, tělocvična střední školy nebo například aktuálně zavřená úžasná restaurace U černého orla s divadelním sálem. Jakmile budou prostory pro festival vybrané, dáme vám vědět tady na webu i na sociálních sítích.

Ubytování

bude také a měl by ho být dostatek. To, které máme opět zarezervované pro festival, budeme nabízet klasicky k festivalovým akreditacím. Stejně jako ve Slavonicích chceme, aby v termínu festivalu byli ve městě ubytovaní především jeho návštěvníci a diváci. Bez nich by festival nebyl.

Partneři festivalu

Většina našich partnerů jde do Litomyšle s námi a bude festival podporovat i nadále. Z toho máme velkou radost. Pro zájemce o informace o možnostech spolupráce na nadcházejícím ročníku je k dispozici výkonná ředitelka festivalu Michaela Syslová na michaela@tha.cz.

To je v kostce všechno, o veškerých novinkách vás budeme informovat. Užívejte podzim a těšíme se, že to v létě v Litomyšli bude zase pohoda.

P.s. Velký dík vedení města Litomyšl za perfektně připravené dva dny obhlídkového pochoďáku křížem krážem Litomyšlí, za milé přijetí na radnici a na všech lokacích, kam jsem s naším festivalovým týmem dorazili.